BETT Show 2018, Excel London

Osallistuimme BETT Show 2018-Creating a better future by transforming Education tapahtumaan 24-27.1.
Opetusalan teknologian messut kokosivat yhteen tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Messuilla vierailimme jo meille aiemmin tuttujen valmistajien standeilla sekä opittiin taas paljon uutta opetusteknologia-alalta.
Tänä vuonna Lontoossa oli paljon ohjelmistojen edustajia, missionaan tehdä opettamisesta inspiroivaa ja aktivoivaa.
Hyvässä opetusohjelmistossa otetaan huomioon se, että oppilaat saavat äänensä kuuluvilla ja jaettua itse tuottamaansa sisältöä laadukkailla välineillä.

Opetusteknologian uudet tuulet:
CTOUCH on johtava kosketusnäyttövalmistaja. CTOUCH lanseerasi uuden tuotteen, Laser Novan. Esittelemme tuotteen erillisessä postauksessa ISE 2018-tapahtuman jälkeen.
Oppilaille halutaan aiempaa enemmän luoda unohtumattomia, mutta silti opettavaisia elämyksiä. Esimerkiksi seikkailu jäävuoren huipulla, samalla kun opetustilan lämpötila laskee, alkaa tuulla ja tuoksuukin ihan talvelta. Myös tällaisen elämyksen luominen on mahdollista interaktiivisen opetusohjelmiston, Tango Teachin avulla. Fair Share toimii ohjelmiston toimittajana Suomessa. Erittäin helppokäyttöinen ohjelmisto herätti suurta kiinnostusta messuvieraiden keskuudessa.

Yleistä opetusteknologiasta:

Tutkimusten (vuonna 2015) mukaan jopa 75% eurooppalaisista kouluista sallivat BYOD-oppimismenetelmän ( Bring your own device).
Toinen indikaattori ei kuitenkaan anna yhtä mairittelevaa tulosta: vain 38% eurooppalaisista kouluista tarjoaa palvelun /laitteiston, joka tukee oman laitteen tuomista opetustilanteisiin. Tutkimus on parin vuoden takainen, eteenpäin tästä on tultu jonkin verran, mutta kehitettävää on vielä paljon.

Opetus voi parhaimmillaan olla oppilaiden, opettajien sekä vanhempien välinen interaktiivinen tilanne, jossa jokaisen osaamisalue otetaan huomioon ja aktivoidaan myös hiljaisimmat “luokan perällä viihtyvät” oppilaat. Tällaisen opetustilanteen luomiseen on tarjolla erittäin laadukkaita työkaluja, sekä laitteiston että ohjelmistojen osalta. Me autamme molemmissa.

Seuraava matkamme vie ISE 2018-tapahtumaan Amsterdamiin 6.-9.2. helmikuuta. Oletko paikalle?  Laita viestiä niin tavataan 🙂