KESÄN PROJEKTEJA

Kun iso osa suomalaisista lomaili ja nautti kesähelteistä, Fair Sharen porukka toteutti monta projektia usealle eri asiakkaalle.

Aloitimme kaksi isoa kouluprojektia heinäkuussa.

Limingan Ojanperänkankaan koululle asennettiin luokkatiloihin CTOUCH tuoteperheen uusin kosketusnäyttö Laser Sky yhteensä 24 luokka- ja opetustilaan. Lisäksi asennettiin AV-tekniikkaa opettajien huoneeseen, musiikkiluokkaan, tekstiili -ja puutyöluokkiin ja avustimme asennuksissa liikuntasalissa ja ruokalassa. Laser Sky -näytöt varustettiin kaikki Intelligent Connectivity Platformin (ICP) lisäosalla, jonka ansiosta USB-vaihtaminen sisäisten ja ulkoisten näyttölähteiden välillä sujuu helposti. Barcon WiFi-pohjainen langaton kuvansiirto on näytössä aina sisäänrakennettuna. Tämän ansiosta näyttö on liikuteltava kokonaisuus, johon opettajat ja oppilaat pääsevät helposti omilla laitteillaan (BYOD-Bring your own device).

Kurikan uusi kampuskoulu
Kurikan koulukampus avataan 800 opiskelijalle vuodenvaihteessa ja työmaa on jo hyvässä vauhdissa. Helteisessä säässä paiskittiin hommia kellon ympäri ja iso liuta CTOUCH Laser Sky -näyttöjä odottavat nyt koululla pääsyä tositoimiin. Kurikan kampukselle valikoituvat 86″ Laser Sky näytöt opetustiloihin. Pienempiin luokkatiloihin toimitettiin Smartin 75″ näyttöjä. Kaikkiin näyttöihin tulee wePresentin langattomat kuvansiirtäjät. Langaton kuvansiirto mahdollistaa opiskelijoiden helpon tiedon jakamisen ja yhteistyön. wePresent mahdollistaa jopa 64 samanaikaista käyttäjää laitteella ja 4 käyttäjää samanaikaisesti näytöllä.
Molemmat kouluprojektit toteutettiin yhdessä Electro Waves Oy:n kanssa.

Lue lisää Laser Sky näytöstä ja sen ominaisuuksista täältä

Showroomin äänentoisto ja uuden rakennuksen AV-tekniikka
Tavoitteena Maarakennus Kamara Oy:n showroomille oli lounge-tyyppinen oleskelutila hallissa, jonne voidaan tuoda isoja rakennuskoneita. Äänentoistolaitteita asennettiin sisälle ja ulos, jotta tapahtumia voidaan pitää myös hallin ulkopuolella. Ulkokäyttöön asennettiin säänkestävät Apart-kaiuttimet, sisätiloihin Genelecin kaiuttimet. AV-tekniikka toteutettiin näyttötekniikalla ja 110″ lähiprojisoinnilla valkokankaalle. Kuvan siirtäminen ja äänentoisto tapahtuu langattomalla kuvansiirrolla (WePresent) , jolloin ylimääräisiä kaapeleita ei näy showroomissa ja yleisilme on siisti. Uusi kone-esittelyhalli on ainoa laatuaan Oulussa. Tila on myös vuokrattavissa lyhytaikaiseen käyttöön, lisätietoa vuokrauksesta antaa Maarakennus Kamara Oy.

Break Sokos Hotel Eden äänentoiston korjaus
Tilanne ennen korjausta: Yksi kaiutin neljästä toisti ääntä, loput olivat rikki. Sekä vahvistimen äänensäädöt ja kaiutinsäädöt olivat sekaisin, jonka takia vahvistin toisti ääntä todella huonosti.

Fair Share vaihtoi kaksi kaiutinta ulkokaiuttimiin, jotka kestävät kosteutta ja lämpötilanvaihtelua. Konfiguroimme uudelleen vahvistimen DSP-mikrofonia käyttäen, jolloin järjestelmä tietää jokaisen kaiuttimen etäisyyden vahvistimesta ja vahvistimet ottavat kaiun huomioon. Lisäksi tilaan toimitettiin mikrofoni kuulutuksia varten. Tilanne parantui huomattavasti ja äänentehoa saatiin parannettua huomattavasti aiempaan äänentoistoon, joka kuulosti melkein mykältä uuteen verrattuna.

Lämpöä riitti kyllä tänä kesänä, asentajakin joutui luopumaan asennuskamppeista trooppisissa olosuhteissa 🙂